Appartementen Frame

 

KlantMetaglas
ProjectAppartementen Frame Amsterdam
Systemen AVZ144 x SolidScreen
Opleveringjanuari 2019

 

Frame Amsterdam

Frame Amsterdam, ook wel de ‘Gouden vuurtoren’ genoemd, is een complex bestaande uit 28 koopappartementen en restaurant Karaat (500m2). Gebouwd op de kop van de Haparandadam, lees; het mooiste en verste uitzichtpunt van de Houthaven. Het gunt de bewoners een prachtig panorama op Amsterdam en het IJ. Om dit bijzondere feit te behouden was er een zéér specifieke wens: de zonwering geheel aan het (uit)zicht onttrekken.

In nauwe samenwerking tussen Metaglas en Aluminium Verkoop Zuid B.V. zijn er Methermo®XL verticale schuiframen en speciaal ontwikkelde SolidScreens geïnstalleerd. Hiermee is de wens van de opdrachtgever volledig ingewilligd. De ramen en zonwering worden elektronisch aangestuurd en kunnen gelijktijdig of apart worden bediend, zonder dat dit het uitzicht belemmerd.

 

‘Een verademing dat er zonwering is geïnstalleerd, tijdens zonnige dagen kan het hier behoorlijk warm worden. De ramen kunnen worden geopend en met de screens naar beneden behouden we het prachtige uitzicht en komt er toch frisse lucht naar binnen’, aldus een inwoner van Frame Amsterdam.

Het appartementencomplex lijkt opgebouwd uit gestapelde kubussen. De markante buitenzijde is bekleed met speciaal ontwikkelde gouden tegels. De tegels pikken het buitenlicht mooi op, van helder geelgoud overdag tot brons in de avond. ‘De kleur van de raamlijsten en omkasting van de SolidScreens zijn hierop afgestemd, dit geheel creëert als het ware goudomrande schilderijen.

Eeuwenoud ambacht en nieuwe architectuur komen hier samen in een nieuwe, iconische mix, in de voormalige Houthaven van Amsterdam.