Techniek en ontwikkeling

Van idee tot systeem

De systemen van AVZ ontstaan veelal door vraag vanuit de markt en dankzij de innovatiedrang van onze medewerkers. De eigen techniek en ontwikkelingsafdeling werkt, eventueel in samenwerking met de afnemer, ideeën uit tot een concreet ontwerp. Hierbij staat een goede balans tussen assemblage- en montagegemak, functionaliteit en kwaliteit centraal. Zodra het geoptimaliseerde systeem aan alle eisen voldoet, vindt een uitgebreide testperiode plaats. 

Een overzicht van onze hoogwaardige systemen vindt u op onze assortiment pagina

Systemen op maat

Voor sommige projecten is maatwerk de enige optie. Ook hierbij helpen wij u graag. Met de technische kennis van onze medewerkers en het gevarieerde assortiment aan onderdelen is de oplossing binnen handbereik. Zodra uw wensen zijn geïnventariseerd en het concept is uitgewerkt, worden eventuele nieuwe onderdelen binnen enkele uren geprint met de eigen 3D printer. Zodoende kunnen we het prototype binnen afzienbare tijd grondig testen en optimaliseren. Wanneer het systeem tot ieders tevredenheid is uitgewerkt komen onze afdelingen inkoop, verkoop en logistiek in actie, om u zo snel mogelijk te voorzien van uw maatwerk oplossing. Neem contact op met onze medewerkers voor meer informatie. 

Certificering

Om zowel onze klanten als de eindgebruiker een positieve ervaring met onze systemen te garanderen, brengen wij deze zeer weloverwogen op de markt. Na een uitgebreide testperiode binnen AVZ, vragen wij het onafhankelijke beoordelingsinstituut TÜV om een keuring van het systeem. Daarnaast voldoen onze systemen aan de geldende richtlijnen voor producten binnen de EU en zijn deze voorzien van CE-markeringen.
Een volledig overzicht van de behaalde certificaten vindt u op onze downloads pagina.